Pažitka
Název:

Dýňová polévka s pečeným česnekem

vegetariánský recept


Dýňová polévka s pečeným česnekem


Ingredience:
Ingredience:
menší dýně hokkaido2 ks
česnek1 palička
extra panenský olivový olej trochu
máslo30 g
cibule1 ks
mořská sůl špetka
pepř špetka
smetana150 ml
Postup přípravy:

Nevím jak vám, ale mně toto sychravé podzimní počasí moc nesvědčí. 

Pro zahřátí nejen těla, ale i černobílých myšlenek vám poslouží tato vynikající dýňová polévka!

Troubu si předehřejte na 200 stupňů. Dýně rozpulte a vydlabejte semínka. Půlky dýně nakrájejte na větší díly. Kousky dýně vložte na plech. Kousky dýně osolte, opepřete a zalijte olivovým olejem. Plech vložte do trouby. Po 20 minutách přidejte k dýni stroužky česneku z jedné paličky. Pečte dalších 15 - 20 minut. Jak bude dýně i stroužky česneku měkké, vyndejte plech z trouby. Do většího hrnce dejte roztopit kousek másla. K němu přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a až zesklovatí, přidejte do hrnce upečenou dýni s česnekem. Orestujte a zalijte 2,5 až 3 litry vody. Nechte tak 15 - 20 minut povařit. Nakonec vše rozmixujte tyčovým mixérem. Měla by vzniknout polévka hustší konzistence. Do rozmixované polévky přilijte smetanu a na plotně ještě celou polévku zahřejte. Pro zjemnění můžete přidat ještě kousek másla. Podle chuti dosolte a dopepřete a můžete ihned podávat!

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Kateřina Homolová

    zavřít okno