Pažitka
Název:

Dýňová polévka s petrželkou, šalotkou, cuketou, bramborem, česnekem, majoránkou, citronovým tymiánem a konopným semínkem

bez BKM, lepku, vajec, vegetariánské


Dýňová polévka s petrželkou, šalotkou, cuketou, bramborem, česnekem, majoránkou, citronovým tymiánem a konopným semínkem


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřeby
máslová dýně, očištěná a oloupaná350 g
petržel80 g
šalotka2 ks
cuketa, očištěná a vydlabaná65 g
malé brambory2 ks
česnek1 stroužek
majoránka dle chuti
citronový tymián dle chuti
himalájská sůl dle chuti
konopné semínko na posypání
voda1 l
Postup přípravy:

Pokud se zadaří úroda dýní, tak tuto polévku budu jíst, tak dlouho dokud se jí nepřejím. Dýňové polévky milujeme, krom polévek samozřejmě i jiné pokrmy, ale tato polévka se obzvlášť povedla.
Pokud máte chuť na lahodnou krémovou variantu, polévku přepasírujte a následně již jen přidejte do polévky rostlinnou či klasickou smetanu či bílý jogurt.

Na Ghí orestujeme pokrájenou šalotku, přidáme oloupanou vydlabanou na kostky nakrájenou dýni, petržel, cuketu, pokrájené brambory, krátce prohřejeme a zalijeme vodou. Přidáme majoránku, sůl, česnek a citronový tymián. Citronový tymián je výrazný a já jej dávám jen malý kousíček, připravuji polévky i pro syna a ten není na silné aroma koření zvyklý. Polévku povaříme do změknutí zeleniny a následně dle libosti rozmačkáme či rozmixujeme. Já jsem přidala navíc již do hotové polévky konopné semínko, které je bohaté na bílkoviny a rovněž je zdrojem omega 3 a 6 mastných kyselin, vlákniny, antioxidantů, vitamínů a minerálů. Úžasný pomocník na posílení imunity. Nutriční hodnota konopného semínka je podobné jako u mléka, masa a vajec. Je účinným pomocníkem při léčbě ekzémů.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno