

| Ingredience: | |
| dýně Hokkaido | 1/2 ks |
| brambora | 1 ks |
| cibule | 1 ks |
| česnek | 3 stroužky |
| majoránka | špetka |
| uzený vývar | 1 l |
| maso z uzených žeber | dle potřeby |
| máslo | kousek |
| drcený kmín | špetka |
| sůl | špetka |
| smetana | dle potřeby |
Máte přebytek dýně a nevíte co s ní? Uvařte si z dýně vynikající polévku.
Cibuli nakrájíme na kostičky, dýni vydlabeme a nakrájíme spolu s bramborem na kostky.
Rozehřejeme si máslo, zesklovatíme na něm cibuli a přidáme dýni s bramborem. Orestujeme, osolíme, okmínujeme a zalijeme vývarem. Vaříme doměkka, ke konci přidáme rozmačkaný česnek. Rozmixujeme dohladka, do polévky rozmělníme majoránku (popř. nasekáme čerstvou) a vmícháme pokrájené maso. Prohřejeme a případně dochutíme solí.
Podrobné info: