Pažitka
Název:

Dýňová polévka s uzeným


Dýňová polévka s uzeným


Ingredience:
Ingredience:
dýně Hokkaido1/2 ks
brambora1 ks
cibule1 ks
česnek3 stroužky
majoránka špetka
uzený vývar1 l
maso z uzených žeber dle potřeby
máslo kousek
drcený kmín špetka
sůl špetka
smetana dle potřeby
Postup přípravy:

Máte přebytek dýně a nevíte co s ní? Uvařte si z dýně vynikající polévku.

Cibuli nakrájíme na kostičky, dýni vydlabeme a nakrájíme spolu s bramborem na kostky.

Rozehřejeme si máslo, zesklovatíme na něm cibuli a přidáme dýni s bramborem. Orestujeme, osolíme, okmínujeme a zalijeme vývarem. Vaříme doměkka, ke konci přidáme rozmačkaný česnek. Rozmixujeme dohladka, do polévky rozmělníme majoránku (popř. nasekáme čerstvou) a vmícháme pokrájené maso. Prohřejeme a případně dochutíme solí.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno