Pažitka
Název:

Dýňová polévka

vegetariánský recept


Dýňová polévka


Ingredience:
Ingredience:
máslová dýně1 kg
řapíkatý celer2 ks
česnek4 stroužky
šalotka1 ks
mrkev2 ks
chilli paprička1 ks
rozmarýn snítka
zeleninový vývar1,5 l
pepř špetka
sůl špetka
smetana1 kelímek
curry koření špetka
dýňová semínka na ozdobení
zakysaná smetana na ozdobení
Postup přípravy:

Nejen svítící strašidla na verandě....ale i doma to voní tradičně dýní.

Jelikož je období Halloweenu a vydlabávání dýní, říkal jsem si, že se sem hodí recept, který vám pomůže využít vnitřky dýní, které teď slouží jako svítící strašidla na verandě. 

Postup: Předčištěnou zeleninu s rozmarýnem a chilli papričku podusíme do změknutí. Mezitím vaříme v zeleninovém vývaru na kostky nakrájenou dýni, po 15 minutách k ní přidáme podušenou zeleninu a cca 1 hodinu vaříme do měkka. Vyndáme snítku rozmarýnu a rozmixujeme. Dochutíme solí, pepřem, curry kořením a zjemníme smetanou.

Doporučujeme: Servírujte polévku s opraženými dýňovými semínky a nočkem zakysané smetany.


Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Petr Chudárek

    zavřít okno