

| Ingredience: | |
| hladká špaldová mouka | 200 g |
| třtinový cukr | 200 g |
| změklé máslo | 150 g |
| dýňová semínka | 100 g |
| bílý jogurt | 100 g |
| dýňový olej | 100 ml |
| vejce | 3 ks |
| prášek do pečiva | 2 lžičky |
| skořice | 1 lžička |
| strouhaná citronová kůra | dle chuti |
| sůl | špetka |
To, že se s dýní dá kouzlit naslano i nasladko, všichni víme. Ale proč nezkusit použít při pečení i jiné poklady, které nám rostlina s těmi známými plody nabízí? Dýňová semínka a dýňový olej dodají těstu skvělou chuť, velmi jemnou, zvláštní, která vás donutí jíst a jíst a jíst, až nezbyde ani drobeček...aneb vyzkoušejte dobrotu našich jižních sousedů ze Štýrska.
V míse prošleháme cukr, žloutky, jogurt a máslo. Do vzniklého krému zašleháme dýňový olej.
V jiné míse promícháme umletá semínka s moukou, solí, práškem do pečiva, skořicí a citronovou kůrou.
Obě směsi spojíme v těsto, do kterého ve dvou fázích jemně vmícháme sníh vyšlehaný z bílků.
Těsto vlijeme do formiček a při 180°C pečeme zhruba 20 minut.