Pažitka
Název:

Dýňové bábovičky


Dýňové bábovičky


Ingredience:
Ingredience:
hladká špaldová mouka200 g
třtinový cukr200 g
změklé máslo150 g
dýňová semínka100 g
bílý jogurt100 g
dýňový olej100 ml
vejce3 ks
prášek do pečiva2 lžičky
skořice1 lžička
strouhaná citronová kůra dle chuti
sůl špetka
Postup přípravy:

To, že se s dýní dá kouzlit naslano i nasladko, všichni víme. Ale proč nezkusit použít při pečení i jiné poklady, které nám rostlina s těmi známými plody nabízí? Dýňová semínka a dýňový olej dodají těstu skvělou chuť, velmi jemnou, zvláštní, která vás donutí jíst a jíst a jíst, až nezbyde ani drobeček...aneb vyzkoušejte dobrotu našich jižních sousedů ze Štýrska.

V míse prošleháme cukr, žloutky, jogurt a máslo. Do vzniklého krému zašleháme dýňový olej.
V jiné míse promícháme umletá semínka s moukou, solí, práškem do pečiva, skořicí a citronovou kůrou.
Obě směsi spojíme v těsto, do kterého ve dvou fázích jemně vmícháme sníh vyšlehaný z bílků. 
Těsto vlijeme do formiček a při 180°C pečeme zhruba 20 minut.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Terezie Pekárková

    zavřít okno