Pažitka
Název:

Dýňové burgerové bulky


Dýňové burgerové bulky


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka350 g
mléko130 ml
dýně Hokkaido130 g
máslo40 g
sušené droždí1 sáček
sůl5 g
vejce1 ks
cukr špetka
semínka na posypání dle chuti
Postup přípravy:

Tak jsem z komory vytáhla naší poslední hokkaidó dýni. A s pomocí posledního zbytku z poslední dýně jsem upekla burgerové bulky. Nejen, že jsou výborné na chuť, ale hlavně jsou po dýni žluté a tak krásné i na pohled.

Bulky před pečením posypte semínky podle chuti, ale nejlépe vyniknou tmavá semínka.
Zkuste černý sezam nebo jako já - chia semínka.
Pokud už v zásobě žádné dýně nemáte, můžete zkusit BURGEROVÉ HOUSKY podle staršího receptu.
P.S. Strašně nutně potřebuju jaro, léto a večer světlo! Bulky jsem fotila už skoro ve tmě a fotky následujícího bezmasého hamburgru vážně použít nemůžu.
Tak aspoň trošku víte, na co se můžete těšit, protože to si pište, že je co nejdřív zopakuju.

Postup:
Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno