Pažitka
Název:

Dýňové housky

vegan


Dýňové housky


Ingredience:
Ingredience:
vydlabaná muškátová dýně780 g
hladká rýžová mouka60 g
polohrubá pšeničná mouka400 g
ovesné mléko220 ml
cukr krupice1/4 čajová lžička
sušené droždí1 balíček
olej130 ml
sůl2 čajové lžičky
rozmarýn3 čajové lžičky
medvědí česnek2 čajové lžičky
stroužek česneku3 ks
Postup přípravy:

Domácí pečivo je prostě bezva věc. Víte co, je uvnitř. Je vždy čerstvé. Je vegan. Je prostě výborné a dokonalé.
Tyhle housky jsou taková podzimní záležitost. Trouba příjemně prohřeje domek, bylinky se všude rozvoní a dýně tomu dodá tu správnou barvu podzimu. K dokonalosti chybí už snad jen nějaký dobrý salát nebo zeleninový burger dovnitř housky.

Dýni rozkrájíte na větší kousky, vyskládáte na papírem vystlaný plech a dáte péct. Pečete hodinu na 190°C. Upečenou dýni necháte vychladnout a rozmixujete na kaši.
Vlažné mléko smícháte ve větší míse s cukrem a droždím. Přikryjete a necháte směs vzejít (napění), trvá to asi 10 minut.
Přidáte do mísy zbylé suroviny a uhnětete vláčné, trošku lepivé těsto, které necháte v teple hodinu kynout.
Po hodině těsto vyklopíte na hodně pomoučený vál a rozdělíte na 9 (16) dílů. Z každého dílů uděláte 3 menší a ty rozválíte na stejně velké nudle. Z nudlí uplete housky jako byste pleti copánek. Housky vyskládáte na plech s pečícím papírem, potřete vodou se solí (můžete i posypat semínky, bylinkami, kmínem,…), přikryjete utěrkou a necháte ještě 30 minut kynout.
Housky pečete na 200°C asi 35 minut, dokud nejsou zlatavé.

Housky se hodí ke snídani, svačině, večeři, ale klidně i k obědu jako bulka na burger.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Veronika Svitáková

    zavřít okno