Pažitka
Název:

Dýňové hranolky s pečeným česnekem, rozmarýnem a česnekovým dipem


Dýňové hranolky s pečeným česnekem, rozmarýnem a česnekovým dipem


Ingredience:
Ingredience:
dýně Hokaido1 ks
hrubá mořská sůl dle chuti
sušený rozmarýn dle chuti
česnek10 stroužků
olivový olej dle potřeby
Dip:
kysaná smetana200 g
česnek1 stroužek
olej z naložených sušených rajčat1 lžičk
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Jednoduchá, rychlá a vynikající příprava dýně. Zdravější verze hranolek, pokud tedy nebudete hranolky smažit v litrech oleje (smích).

Dýni omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme semínka i s dužinou
Pak ji nakrájíme na pravidelné hranolky.
V míse ji smícháme s mořskou solí, rozmarýnem a olivovým olejem.
Okolo rozložíme neoloupané stroužky česneku.
Pečeme na pečicím papíře při 200°C asi 30 minut, pak je otočíme a dopečeme.
Na dip smícháme všechny uvedené suroviny a podáváme k hranolkům spolu s pečeným česnekem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Daniela Svobodová

    zavřít okno