Pažitka
Název:

Dýňové kari s rýží a cizrnou

vegetariánský recept


Dýňové kari s rýží a cizrnou


Ingredience:
Ingredience:
rýžecca 2 hrnky
menší dýně Hokkaido1/2 ks
cizrna1 konzerva
sůl dle chuti
sušené chilli dle chuti
koriandr nebo alespoň petrželka dle chuti
kokosové mlékocca 250 - 300 ml
zeleninový vývarcca 400 ml
koření Garam masala dle chuti
mletá paprika špetka
kokosový olej dle potřeby
Postup přípravy:

V těchto chladnějších dnech to chce něco dobrého na zahřátí a kari je k tomuto účelu víc než ideálním. Je rychle hotové, vegetariánské a dokonce i veganské, plné vitamínů a díky kokosovému mléko i velmi syté. Takže, když už nevíte co s dýní a polévky jste se přejedli, zkuste tento lehký recept a budete naprosto spokojení.

Na pánev dáme trošku kokosového oleje a lehounce na něm opečeme kostičky dýně, přidáme koření Garam masala  a minutku necháme za stálého míchání opéct, koření se tak úžasně rozvoní. Poté přilijeme trochu vývaru tak aby byla dýně téměř ponořená a necháme nezakryté za občasného míchání skoro vyvařit. V tomto okamžiku by měla být dýně krásně měkká. Vhodíme cizrnu a zalijeme kokosovým mlékem. Necháme prohřát a dochutíme solí, kořením nebo jen chilli. Vmícháme čerstvý koriandr nebo petrželku, já osobně dávám obojí. A ihned podáváme s rýží.

Tip: všechny tekutiny jako vývar nebo kokosové mléko přiléváme pouze nutné množství, tak aby byla omáčka krásně hustá a krémová.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Wertheimová

    zavřít okno