

| Ingredience: | |
| jemně strouhaná dýně | 300 g |
| ricott | 200 g |
| hladká špaldová mouka | 200 g |
| česnek | 3 stroužky |
| vejce | 1 ks |
| šalvěj | 10 lístků |
| strouhaný sýr Grana Padano | 35 g |
| sůl | 1 lžička |
| Kuřecí stehýnka: | |
| kuřecí stehýnka | 12 ks |
| sůl | dle chuti |
| barevný pepř | dle chuti |
| drcený kmín | dle chuti |
| uzená mletá paprika | dle chuti |
V zeleninové bedýnce dorazila opravdu véééliká dýně Hokaido, tak jsem přemýšlela, jak využít alespoň část nějakým zajímavějším způsobem než je obligátní polévka. Nakonec z toho vznikly tyto dýňové placky s ricottou a šalvějí.
Stehýnka omyjeme, naskládáme do pekáčku, osolíme, okořeníme a lehce podlijeme vodou. Pečeme přikryté na 190 stupňů asi 40 minut. Zatím máme čas na přípravu dýňových placek. Smícháme strouhanou dýni, ricottu, česnek, vejce, nasekanou šalvěj, sůl a nastrouhaný sýr. Vše dobře promícháme a až na konec přidáme mouku. Dobře propracujeme, dokud nevznikne lepivé těsto. Z něj tvoříme pomoučenýma rukama placky, které klademe na plech s pečícím papírem. Po 40 minutách odkryjeme kuřecí stehýnka a přidáme k nim plech s plackami. Společně pečeme ještě asi 20 minut na horkovzduch. Podáváme s výpekem ze stehýnek, do kterého placky namáčíme. Dobrou chuť!
Podrobné info: