Pažitka
Název:

Dýňové rizoto s nivou a hruškami


Dýňové rizoto s nivou a hruškami


Ingredience:
Ingredience:
rýže arborio100 g
máslová dýně200 g
cibule50 g
hruška + na ozdobu50 g
niva + na ozdobu50 g
olej1 lžíce
máslo1 lžíce
vývarcca 1 l
růžová sůl špetka
opražené plátky mandlí na ozdobu hrst
Postup přípravy:

Tak trochu jiné rizoto, než na co jsme byli zvyklí ze školních jídelen.

Nejprve si připravíme dýňové pyré. Dýni oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Trvá to 15-20min. Vodu slijeme a dýni rozmixujeme na hladké pyré. 
V hrnci rozpustíme máslo spolu s olejem, přidáme cibuli nakrájenou najemno a necháme ji zesklovatět. Přisypeme rýži a chvíli ji restujeme. Zalijeme vývarem tak, aby byla sotva ponořená. Rýži vaříme za stálého míchání a postupného dolévání vývaru, dokud není měkká, tedy asi 20min. Vývar necháme odpařit a přidáme dýňové pyré a strouhanou nivu. Jakmile je sýr rozpuštěný, rizoto odstavíme a lehce vmícháme oloupanou a na kostičky nakrájenou hrušku.
Na talíři zdobíme kousky hrušky, nivy a mandlemi.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno