Pažitka
Název:

Dýňové špagety se šalvějí


Dýňové špagety se šalvějí


Ingredience:
Ingredience:
dýně Hokaido, nakrájená na kostičky (neloupaná)2 velké hrsti
extra panenský olivový olej dle potřeby
strouhané pecorino nebo parmazán dle potřeby
sůl dle chuti
citronový pepř dle chuti
čerstvá šalvěj dle chuti
bílé víno100 ml
zeleninový vývarcca 150 ml
špagety, čím kvalitnější, tím lepší dle potřeby
máslo oříšek
Postup přípravy:

Dýňová sezóna je opět v plném proudu a já zjišťuji, že jsem se přejedla klasické dýňové polévky a prostě už ji nějak nemusím, takže vymýšlím nové recepty, jak tuhle moji oblíbenou surovinu v kuchyni využít a nachystala jsem si k obědu vynikající italský recept. Aneb když chcete jídlo za pár minut a v lednici toho moc nemáte.

Nejprve si dáme kousky dýně opéct na trošce olivového oleje, poté zalijeme bílým vínem a za stálého míchání necháme vyvařit. Osolíme a opepříme dýni, podle potřeby po troškách zalíváme vývarem, dokud dýně není měkká tak, že ji bez problému trochu rozmáčkneme vařečkou. To také ideálně sem tam uděláme, čímž se omáčka skvěle zahustí sama. 

Nyní je čas uvařit podle návodu na obalu špagety. Do omáčky přidáme nahrubo posekanou čerstvou šalvěj, stačí kousek, tato bylinka je hodně aromatická. Nyní přidáme nastrouhaný sýr, asi jednu hrst, kousíček másla a dobře promícháme. Přidáme těstoviny a máme hotovo. Jídlo je hřejivé, zasytí a podle mě ideální právě na chladnější podzimní dny.

Dobrou chuť

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Wertheimová

    zavřít okno