

| Pečení dýně: | |
| dýně Hokkaido | 600 g | 
| oloupané zelené jablko | 200 g | 
| rozmarýn | 3 snítky | 
| česnek | 4 stroužky | 
| olivový olej | 3 lžíce | 
| sůl | dle chuti | 
| čerstvě mletý pepř | dle chuti | 
| Základ: | |
| střední cibule | 1 ks | 
| máslo | 30 g | 
| olivový olej | 1 lžíce | 
| zeleninový vývar | 900 ml | 
| bílé víno | 1 dcl | 
| Karamelizované jablko a ořechy: | |
| máslo | 30 g | 
| třtinový cukr | 2 lžičky | 
| oloupané zelené jablko | 200 g | 
| vlašské ořechy | 2 hrsti | 
Podzim nemám moc ráda, nicméně jedna věc nebo spíš jedno jídlo mě utěšuje. A tím je dýňová polévka! Každý rok, když začne padat listí, tuto polévku vařím. A ne jednou! Ale hned několikrát do měsíce. Je totiž skvělá a vždy na ni mám největší chuť zrovna, když je pochmourno.
Bohužel se ale stává, že když nějaké jídlo jíte častěji, velmi rychle se jej přejíte. A tak se snažím vymýšlet nové a nové recepty a alternativy, aby pro mě tato skvostná záležitost byla stále překvapující. Tentokrát jsem tedy vyzkoušela kombinace dýně a jablek.
Pečení dýně
Základ
Karamelizované jablko a ořechy
Podávejte tak, že krém nalijte naběračkou do talíře, na hladinu opatrně položte plátky jablek a ořechy.
Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ