Pažitka
Název:

Dýňovo-kedlubnový krém po asijsku


Dýňovo-kedlubnový krém po asijsku


Ingredience:
Ingredience:
máslová dýně1/2 ks
kedlubna1 ks
šalotka2 ks
olivový olej2 lžíce
žlutá kari pasta1 lžička
limetové listy (Kaffir lime)2 ks
mletý koriandr1/2 lžičky
česnek2 stroužky
tamari omáčka1 lžíce
rybí omáčka1 lžíce
vývar800 ml
kokosové mléko200 ml
sůl dle chuti
černý sezam a čerstvý koriandr k podávání
Postup přípravy:

Dnes jsem měla chuť na něco ostřejšího a zároveň potřebovala zpracovat zbytky zeleniny. Tak jsem trochu zaimprovizovala a vznikla tahle pikantní lahodná dobrota. Začínám tu východní kuchyni a koření milovat čím dál víc.

Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou šalotku. Když začne zlátnout, přidáme k ní lžičku kari pasty a dobře rozmícháme. Přisypeme na malé kostičky nakrájenou dýni a kedlubnu a pár minut společně opékáme. Zalijeme kokosovým mlékem, vývarem a přidáme limetové listy, koriandr a prolisovaný česnek. Vaříme do změknutí zeleniny. Nakonec polévku dobře rozmixujeme dohladka, přidáme rybí a tamari omáčku a případně dosolíme. Na talíři posypeme semínky černého sezamu a nasekaným čerstvým koriandrem (ten jsem bohužel neměla, tak jsem ozdobila alespoň petrželkou).

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno