Pažitka
Název:

Dýňovo-mangové cupcakes s meruňkovou čepicí


Dýňovo-mangové cupcakes s meruňkovou čepicí


Ingredience:
Ingredience:
pyré (150g dýně + 150g mango)300 g
jáhlová mouka200 g
pohanková mouka100 g
vejce2 ks
rostlinné máslo80 g
soda1 lžička
prášek do pečiva1 lžička
skořice2 lžičky
javorový sirup2 lžíce
domácí meruňková marmeláda2 lžíce
meruňkový šmakoun200 g
přírodní šmakoun50 g
meruňková přesnídávka100 g
rýžová smetana50 ml
Postup přípravy:

Náš Matýsek jde poprvé na karneval. To si žádá něco speciálního. Rozhodla jsem se pro své první cupcakes a protože je čím dál více dětí s alergií na lepek nebo mléko, poprvé jsem pekla z bezlepkové mouky a bez laktózy. Vypadalo to na pořádné fiasko, ale moji dva hlavní ochutnávači málem nenechali ostatním dětem.

Dýni jsem oloupala a pekla na pečícím papíru při 180st asi 30min dozlatova. Po opečení jsem k ní přidala čerstvé mango a vše umixovala na pyré. K vychladlému pyré jsem přidala 2 celá vejce, javorový sirup a rozpuštěné vychladlé máslo. Zvlášť jsem prosela obě mouky s práškem do pečiva, sodou a skořicí a poté obě směsi smíchala dohromady. Plech na muffiny jsem vystlala papírovými košíčky, které jsem plnila do ¾. Pekla jsem na 180st 15min. Na krém jsem do hladka umixovala všechny ingredience.
Po vychladnutí jsem každý cupcake rozkrojila, lehce potřela marmeládou a ozdobila krémem.

Podrobné info:
Počet porcí14 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno