Ingredience: | |
pyré (150g dýně + 150g mango) | 300 g |
jáhlová mouka | 200 g |
pohanková mouka | 100 g |
vejce | 2 ks |
rostlinné máslo | 80 g |
soda | 1 lžička |
prášek do pečiva | 1 lžička |
skořice | 2 lžičky |
javorový sirup | 2 lžíce |
domácí meruňková marmeláda | 2 lžíce |
meruňkový šmakoun | 200 g |
přírodní šmakoun | 50 g |
meruňková přesnídávka | 100 g |
rýžová smetana | 50 ml |
Náš Matýsek jde poprvé na karneval. To si žádá něco speciálního. Rozhodla jsem se pro své první cupcakes a protože je čím dál více dětí s alergií na lepek nebo mléko, poprvé jsem pekla z bezlepkové mouky a bez laktózy. Vypadalo to na pořádné fiasko, ale moji dva hlavní ochutnávači málem nenechali ostatním dětem.
Dýni jsem oloupala a pekla na pečícím papíru při 180st asi 30min dozlatova. Po opečení jsem k ní přidala čerstvé mango a vše umixovala na pyré. K vychladlému pyré jsem přidala 2 celá vejce, javorový sirup a rozpuštěné vychladlé máslo. Zvlášť jsem prosela obě mouky s práškem do pečiva, sodou a skořicí a poté obě směsi smíchala dohromady. Plech na muffiny jsem vystlala papírovými košíčky, které jsem plnila do ¾. Pekla jsem na 180st 15min. Na krém jsem do hladka umixovala všechny ingredience.
Po vychladnutí jsem každý cupcake rozkrojila, lehce potřela marmeládou a ozdobila krémem.