Pažitka
Název:

Dýňovo-skořicovo-jablečná kolečka

bez vajec, mléčné bílkoviny a laktózy, vegan


Dýňovo-skořicovo-jablečná kolečka


Ingredience:
Ingredience:
Alsan Bio80 g
dýně Hokaido88 g
jablečné pyré126 g
skořice2 lžičky
špaldová mouka T 630290 g
špaldová mouka T 630 na podsypání
datlový sirup2 lžíce
Náplň:
jablka1 - 2 ks
mletá skořice dle chuti
Postup přípravy:

Potřebovala jsem rychlou svačinku, podmínkou byla rychlost přípravy a hlavně, aby se držela dobře v ručičce.
Dýně a vůně skořice k podzimu prostě patří, jablíček máme plný sklep, takže volba náplně byla jasná.

Dýni s jablky nastrouháme najemno, přidáme skořici, mouku, tuk, propracujeme v tvárné, nelepivé těsto, dosladíme dle chuti datlovým sirupem, opět propracujeme. Dle potřeby podsypeme moukou, já použila přibližně 2-3 hrsti. 
Těsto necháme odpočinout v lednici alespoň 2-3 hodiny, nejlépe do druhého dne.
Připravíme si plech, na který si dáme pečící papír.
Těsto vyjmeme z lednice, propracujeme, vytvarujeme v dlaních malé kuličky, které klademe na plech s pečícím papírem a pomocí například paličky z hmoždíře zatlačíme, aby nám vznikl uprostřed těsta dolík, který budeme plnit. Pokud bude docházet k lepení či trhání, pomoučníme si paličku moukou nebo lehce potřeme olejem. Vzniklé důlky naplníme směsí nastrouhaných jablek a skořice.
Vložíme do předehřáté trouby, pečeme na 180°C přibližně 15-20 minut. Vyzkoušíme nadzdvihnutím, pokud začnou chytat barvu do růžova, ven s nimi.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno