Pažitka
Název:

Dýňový bulgur s balkánským sýrem


Dýňový bulgur s balkánským sýrem


Ingredience:
Ingredience:
špaldový bulgur150 g
malá dýně Hokkaido1 ks
balkánský sýr dle potřeby
brusinky hrst
opražená slunečnicová semínka hrst
olivový olej dle potřeby
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Bulgur patří mezi má zamilovaná jídla. Nejznámějším pokrmem z bulguru je arabský salát "tabbouleh", který je oblíbený zejména v Libanonu. Já jsem si bulgur oblíbila díky jeho oříškové chuti a rychlé přípravě. Můžete si do něj přidat v podstatě cokoliv. Ale protože je dýňová sezóna, rozhodla jsem se pro kombinaci dýně, balkánského sýru a sladkých brusinek.

Bulgur uvaříme dle návodu v mírně osolené vodě doměkka. Dýni vydlabeme a nakrájíme ji na menší kousky, které poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Vše pokapeme olivovým olejem, posypeme hrubozrnnou mořskou solí a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů doměkka. Upečenou dýni nakrájíme na kostičky, smícháme ji s uvařeným bulgurem, brusinkami a balkánským sýrem. Ochutíme solí a před podáváním posypeme opraženými slunečnicovými semínky. 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno