Pažitka
Název:

Dýňový bulgur s quinoou

vegetariánský recept


Dýňový bulgur s quinoou


Ingredience:
Ingredience:
bulgur150 g
quinoa60 g
dýně Hokaido400 g
cuketa120 g
šalotka1 ks
olivový olej dle potřeby
tymián dle chuti
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř špetka
parmazán20 g
Postup přípravy:

Nedávno mi táta povídá: „Ty jíš tu dýni snad každý den, myslíš, že to je dobrý?“ – “ No jistě!“ povídám mu. „Co je sezónní, to je dobré.“ A ne snad?

Troubu předehřejte na 200 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem.
Dýni nakrájejte na kostky, vložte do mísy a promíchejte s 1-2 lžícemi oleje, solí a pepřem.
Rozložte na plech a pečte doměkka. Bude to trvat asi 20 minut.
Bulgur propláchněte horkou vodou a se špetkou soli vařte v dostatečném množství vody. Uvařte také quinou.
Cibuli nakrájejte na půlkolečka. Cuketu nakrájejte na slabší plátky a ty překrojte na čtvrtiny.
Na pánev nalijte trochu oleje a cibuli restujte dozlatova. Přidejte cuketu a opékejte se špetkou soli s trochou tymiánu do změknutí.
Dýni vložte do mísy a rozmačkejte.
Přidejte bulgur a quinou a pořádně promíchejte. Můžete použít i šťouchadlo.
Přimíchejte nastrouhaný parmezán.
Na talíř nandejte dýňový bulgur a navrch nasypte trochu cukety s cibulí.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Martina Lancingerová

    zavřít okno