Název:Dýňový cheesecake
Ingredience:
| Ingredience: |
| kakaové Bebe sušenky | 2 balení |
| dýně hokaido (bez semínek) | 300 g |
| polotučné mléko | 100 ml |
| vejce | 2 ks |
| med | 40 g |
| BIO vanilkový cukr | 125 ks |
| odtučněný tvaroh | 250 g |
| Ricotta sýr | 250 g |
| skořice mletá | 1 lžička |
| sůl | špetka |
Postup přípravy:Máme podzim a dýňová sezona je v plném proudu. Dýni si můžete vydlabat a připravit si tak podzimní dekoraci, anebo si z ní můžete uvařit něco dobrého. Obchody jich nabízí nepřeberné množství, ale já jsem pro dnešek zvolila dýni Hokkaido, která má na rozdíl od klasických druhů rozmanité využití. Má sladkou a lehce oříškovou chuť.
Na plech vyložený pečícím papírem si poklademe na kousky pokrájenou dýni i se slupkou a necháme péct v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 30 minut.
Mezitím si připravíme korpus.
Sušenky rozdrtíme válečkem nebo rozemeleme v mixéru a zalijeme mlékem. Důkladně promícháme a rozprostřeme na dno dortové formy, kterou jsme si vyložili pečícím papírem. Korpus dáme do trouby na 10 minut.
Dále si v míse smícháme ricottu, tvaroh, vejce, med, vanilkový cukr, skořici a přidáme špetku soli.
Upečenou dýni rozmixujeme dohladka a přidáme k tvarohové směsi. Vše vlijeme na korpus a pečeme dalších 45-60 minut. Povrch by měl zezlátnout a náplň ztuhnout.
Doboru chuť!
Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy90 min
Autor:
zavřít okno