Pažitka
Název:

Dýňový cheesecake


Dýňový cheesecake


Ingredience:
Ingredience:
kakaové Bebe sušenky2 balení
dýně hokaido (bez semínek)300 g
polotučné mléko100 ml
vejce2 ks
med40 g
BIO vanilkový cukr125 ks
odtučněný tvaroh250 g
Ricotta sýr250 g
skořice mletá1 lžička
sůl špetka
Postup přípravy:

Máme podzim a dýňová sezona je v plném proudu. Dýni si můžete vydlabat a připravit si tak podzimní dekoraci, anebo si z ní můžete uvařit něco dobrého. Obchody jich nabízí nepřeberné množství, ale já jsem pro dnešek zvolila dýni Hokkaido, která má na rozdíl od klasických druhů rozmanité využití. Má sladkou a lehce oříškovou chuť.

Na plech vyložený pečícím papírem si poklademe na kousky pokrájenou dýni i se slupkou a necháme péct v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 30 minut.

Mezitím si připravíme korpus.
Sušenky rozdrtíme válečkem nebo rozemeleme v mixéru a zalijeme mlékem. Důkladně promícháme a rozprostřeme na dno dortové formy, kterou jsme si vyložili pečícím papírem. Korpus dáme do trouby na 10 minut.
Dále si v míse smícháme ricottu, tvaroh, vejce, med, vanilkový cukr, skořici a přidáme špetku soli.
Upečenou dýni rozmixujeme dohladka a přidáme k tvarohové směsi. Vše vlijeme na korpus a pečeme dalších 45-60 minut. Povrch by měl zezlátnout a náplň ztuhnout.

Doboru chuť!
Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno