Pažitka
Název:

Dýňový cheesecake


Dýňový cheesecake


Ingredience:
máslové sušenky1 balení
skořice špetka
citronová kůra
vejce2 ks
máslo kousek
mascarpone1 kelímek
citronová šťáva
třtinový cukr
vanilkový lusk1 ks
dýně1/2 ks
zakysaná smetana
Ingredience:
Postup přípravy:

Máte rádi cheesecake? Vyzkoušejte tento recept, kde klasický cheesecake,do kterého přidáte dýni. Opravdu chutná skvěle.

Jako dezert tohoto Halloweenského menu jsme vybrali dýňový cheesecake. Lehký, nadýchaný moučník, který svou lehce nasládlou a svěží chutí udělá příjemnou tečku za tímto menu.

Na korpus potřebujeme drobivé těsto, které vytvoříme nadrcením máslových sušenek, skořice, citronové kůry, vejce a změklého másla, které pevně vmáčkneme do dortové formy. Takto připravený korpus pečeme v troubě na 200° asi 15 minut.

Druhou vrstvu tvoří vejce rozmíchané s mascarpone, dochucené citronovou šťávou, třtinovým cukrem, obsahem vanilkového lusku a najemno nastrouhanou dýní. Směs už stačí jen nalít na předpečený korpus a v předehřáté troubě péct na 160° zhruba 40 minut.

Cheesecake je nutné nechat zchladnout a teprve poté vložit do lednice. Servírujeme minimálně po osmi hodinách. Před servírováním lehce potřete zakysanou smetanou.

www.facebook.com/RegionNaTaliri

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Petr Chudárek

    zavřít okno