Pažitka
Název:

Dýňový chlebíček


Dýňový chlebíček


Ingredience:
Ingredience:
Hokaido dýně350 g
hladká mouka350 g
cukr350 g
máslo100 g
vejce3 ks
kakao2 lžíce
mletá skořice1 lžička
mletý muškátový oříšek1 zarovnaná lžička
mléko150 ml
kypřící prášek do pečiva1 ks
mléčná čokoláda100 g
vlašské ořechy hrst
dýňová semínka30 g
Postup přípravy:

Banánový chlebíček zajisté znáte. Ještě aby ne. Jen u mě na blogu patří k nejpopulárnějšímu receptu.

A jelikož i já tak miluji tento druh sladkého, tak jsem se rozhodla, že vám rozšířím obzory a sepíši můj dlouze opečovávaný a ozkoušený recept na dýňovou verzi.

Je to v podstatě to stejné, jen je to s větší vůní muškátového oříšku, plný kousků mléčné čokolády, vlašských ořechů a dýňových semínek.

A jak říká můj manžel. Dýně je zelenina, tak je to vlastně zdravé.

Rozpálíme si troubu na 170 stupňů.
Nejprve si odvážíme máslo a vložíme do mísy.

 Odvážíme si cukr a vložíme k máslu.

 A vše důkladně promícháme v robotu.

 Přidáme celá vejce a opět promícháme důkladně v robotu.

 Mezitím si odvážíme mouku.

 

 Přidáme kakao.

 Dále skořici.

 Ještě muškátový oříšek.

 Vložíme do mísy a zalijeme mlékem. A celé zase důkladně promícháme.

 Pokrájíme si dýni.

 A nastrouháme či nasekáme na drobno.

 A přidáme do těsta a zase promícháme.

 Nakonec přidáme kypřící prášek a zase promícháme.

 Pokrájíme si na hrubo ořechy a čokoládu a připravíme dýňová semínka.

 Vše nasypeme do těsta a stěrkou zapracujeme.

Formu si vysteleme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme moukou, nalijeme do ní těsto a dáme péct na cca 45 minut. Před vyndáním zkuste trik se špejlí.

 

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí15 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Kateřina Kuranova

    zavřít okno