Pažitka
Název:

Dýňový chlebíček s tahini a kokosovou smetanou


Dýňový chlebíček s tahini a kokosovou smetanou


Ingredience:
Ingredience:
máslová dýně225 g
hladká špaldová mouka150 g
jablečná mouka85 g
kypřící prášek bez fosfátů1/2 balíčku
vejce2 ks
třtinový cukr30 - 50 g
tahhini1 lžíce
javorový sirup2 lžíce
kokosová smetana10 lžic
Postup přípravy:

Tenhle moučník vznikl vlastně náhodou jako taková znouzectnost, když bylo třeba zpracovat různé zbytky z lednice a špajzu. Nakonec ale mile překvapil a byl vítanou změnou k odpolední kávě.

Nejprve si oloupeme dýni a nastrouháme na jemno. Přidáme vejce, cukr, tahini, javorový sirup a kokosovou smetanu. Ve vedlejší misce smícháme mouky s kypřícím práškem a suchou směs postupně zašleháváme do mokré směsi, až vznikne těsto. Formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem a vysypeme nebo vyložíme pečícím papírem. Těsto rozprostřeme do formy a pečeme na 180 stupňů asi 45 minut. Poté vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce. Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno