Pažitka
Název:

Dýňový koláč s vanilkovým tvarohem


Dýňový koláč s vanilkovým tvarohem


Ingredience:
Těsto:
máslová dýně nastrouhaná najemno2 hrnky
polohrubá mouka1 hrnek
hladká špaldová mouka1 hrnek
slunečnicový olej1 hrnke
kypřící prášek bez fosfátů1 balíček
vejce2 ks
javorový sirup4 lžíce
třtinový cukr2 lžíce
skořice1 lžička
sůl špetka
Krém:
vanilkový pudink1 balíček
plnotučný tvaroh1 vanička
zakysaná smetana1 kelímek
mléko1/2 hrnku
vanilkový cukr2 balíčky
Postup přípravy:

Včera mě honila mlsná a z lednice na mě mrkala máslová dýně, takže bylo rozhodnuto. Pročetla jsem na netu asi patnáct receptů na různé dýňové koláče, muffiny, bábovky apod. Ale zjistila jsem, že na žádný nemám všechny suroviny a taky málo vajec. Takže jsem si recept tak nějak vymyslela. Bylo to napětí až do poslední chvíle, protože kdo mě zná, tak ví, že ještě před dvěma lety jsem neupekla ani bábovku. Ale dílo se zdařilo a je to příjemně vláčná dobrota.

Dýni nastrouháme najemno, přidáme vejce, olej, javorový sirup a cukr. Dobře promícháme. Ve druhé misce smícháme mouky, kypřící prášek, skořici a sůl. Teprve pak smícháme vše dohromady. Koláčovou formu (25 cm) si vymažeme, vysypeme a rozprostřeme těsto. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů 45 minut. Mezitím si vyšleháme krém ze zbylých surovin. Po 45 minutách pečení nalijeme krém na korpus a pečeme ještě dalších 10-15 minut. Hotový koláč necháme zchladnout a podáváme.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno