Pažitka
Název:

Dýňový koláč


Dýňový koláč


Ingredience:
Ingredience:
máslo/Hera150 g
hladká mouka150 g
cukr krystal150 g
dýně300 g
namleté vlašské ořechy50 g
mléko50 ml
kypřící prášek do perníku1 balíček
skořice2 lžičky
nadrcený hřebíček6 ks
vejce (zvlášť bílky a žloutky)3 ks
Postup přípravy:

Já kupuji dýni Hokaido, protože je pro mě nejchutnější a vymýšlím s ní jeden recept za druhou.

Postup aneb jak jsem postupovala já:
Rozpálíme si troubu na 150 stupňů.

Vezmeme si dvě misky a do jedné vložíme žloutky a do druhé bílky.
Do bílků dáme špetku soli a ušleháme do sněhu.

Do druhé misky ke žloutkům vložíme zbytek surovin, kromě ořechů a rozmícháme. Máslo dělá většinou problém, nechce se spojit. Proto si ho raději rozehřeji v mikrovlnné troubě.

Nastrouháme si dýni. Já mám raději nahrubo. Nastrouhanou dýni vložíme ke všem ingrediencím a dále pořádně promícháme. Když je vše spojené, vložíme opatrně sníh z bílků a promícháme ručně metličkou.

Poté vše nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a na povrchu posypeme nahrubo posekanými ořechy.

Dáme péct. Pečeme cca 30 minut, ale hlídáme, aby jsme to nespálili.

Necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém.
Ušleháme si šlehačku, vložíme do ní ztužovač a opět promícháme. Poté přidáme tvaroh, cukr dle chuti a nakonec rozehřáté máslo.

Celou hmotu rovnoměrně rozprostřeme po koláči a ozdobíme. Můžeme skořicovým cukrem, vlašskými ořechy či dýňovými semínky. Dáme do ledničky odpočinout.
Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Kateřina Kuranova

    zavřít okno