Pažitka
Název:

Dýňový koláček


Dýňový koláček


Ingredience:
Ingredience:
špaldová nebo polohrubá mouka2,5 hrnku (hrnek = 250 ml)
jedlá soda1,5 lžičky
koření medový perník1 lžička
vejce2 ks
kefír (mléko)1,5 hrnku
olej3/4 hrnku
třtinový cukr3/4 hrnku
strouhaná dýně2,5 hrnku
cukr na prosypání dýně3 lžíce
máslo na vymazání formy
kokos na vysypání formy
Žmolenka:
máslo100 g
polohrubá mouka100 g
cukr100 g
Postup přípravy:

Jak udělat rychlý moučník s dýní, kterých je v současné době všude plno? Zkuste právě tento koláč.

Vejce ušleháme s cukrem, přidáme postupně olej, kefír (mléko)- nakonec přisypeme mouku se sodou, smíchanou se lžičkou koření - medového perníku.
Těsto nalijeme do keramické pečící nádoby, kterou jsme vytřeli máslem a vysypali strouhaným kokosem. Dýní nahrubo nastrouháme, prosypeme cukrem a nasypeme na těsto ve formě. Z másla, cukru a mouky si připravíme žmolenku, kterou posypeme na nastrouhanou dýni. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 35 minut. Zkoušíme špejlí.

Podrobné info:
Počet porcí15 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno