

| Ingredience: | |
| máslová dýně | 1 ks |
| brambora | 1 ks |
| bílá cibule | 1 ks |
| mrkev | 1 ks |
| kokosové mléko | 4 lžíce |
| svazek koriandru | 1 ks |
| sůl | 1 špetka |
| chilli paprička | 1 ks |
| curry | 1 špetka |
| šťáva z citrónu | 1 lžíce |
| veganský chléb Penam | 1 ks |
| jarní cibulka | 1 hrstka |
Miluji dýně a jsou všude kolem nás. Zároveň nerada špiním hodně nádobí. Tak tady máte mou verzi. Navíc extra jemnou, pikantní a zdravou.
Dýni nakrájíme a vydlabeme semínka. Uvaříme vodu a do hrnce dáme dýni, vroucí vodu, mrkev a cibuli. Osolíme a vaříme na mírném ohni cca 20 minut.
Dle požadované hustoty vodu slijeme( záleží, jakou konzistenci máme rádi) a přidáme kokosové mléko, koriandr, chilli, curry a šťávu z citrónu.
Rozmixujeme dohladka.Dozdobíme jarní cibulkou, vločkami z chilli a podáváme s pečivem.
Dobrou chuť!