

| Ingredience: | |
| cibule | 2 ks |
| sádlo | 1 lžíce |
| červená paprika | 1 lžička |
| drcený kmín | 2 lžičky |
| stroužky česneku | 3 ks |
| voda | 1 litr |
| červené sterilované fazole | 1 hrstka |
| bílé sterilované fazole | 1 hrstka |
| sterilovaná rajčata | 1/2 konzervy |
| brambory | 3 ks |
| feferonka | 1 ks |
| olivový olej | 1 velká lžíce |
| sůl | 1 špetka |
| pepř | 1 špetka |
| majoránka | 1 hrstička |
| hraška na zahuštění | 1 hrstička |
Něco speciálního pro mého manžela po dlouhé době. Nedávno mě inspirovala Jana Hámtáková ze skupinky Vaříme malým dětem, kdy vařila luštěninový guláš. Protože manžel miluje fazole a ostřejší jídla, tak jsem se odhodlala uvařit něco na způsob luštěninového guláše. Navíc do chladného počasí, jak dělané, no ne?
Cibule oloupeme, nasekáme na drobno a necháme na sádle zesklovatět. Zaprášíme paprikou, přidáme drcený kmín, prolisujeme česnek, přidáme nakrájenou feferonku a necháme chvilku osmahnout. Zalijeme litrem vody, nastrouháme syrové brambory a přidáme fazole a sterilovaná rajčata. Přivedeme k varu a necháme probublávat zhruba 20 minut. Pokud je potřeba zahustíme hraškou. Na dochucení použijeme sůl, pepř, majoránku a já guláš ve finále zakápla olivovým olejem s chilli. Dozdobíme tenkými proužky pórku. SErvírujeme s pečivem, knedlíkem nebo si vyberte, co máte nejraději.
Doboru chuť!