Pažitka
Název:

Fagiolini al pomodoro (fazolky s rajčaty)


Fagiolini al pomodoro (fazolky s rajčaty)


Ingredience:
Ingredience:
čerstvé (nebo mražené) fazolky500 g
menší cibule, nasekaná na jemno1 ks
extra panenský olivový olej dle potřeby
krájená rajčata v plechovce dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
nasekaná hladkolistá petrželka dle chuti
Postup přípravy:

Jednoduchý recept na skvělé italské fazolky s rajčaty. Existuje řada variant tohoto receptu. Můžete jako základ k omáčce přidat ještě pálivé chilli papričky nebo česnek. 

Fazolky omyjeme a na každé z nich odkrojíme oba konce. Do hrnce dáme vařit vodu, kterou osolíme. Přidáme fazolky a necháme vařit asi 10 minut. Mezitím si na olivovém oleji osmahneme cibuli (ev. společně s česnekem a chilli). Přidáme rajčata a necháme omáčku pomalu bublat. Fazolky scedíme a přidáme do omáčky. Dochutíme solí a pepřem, posypeme petrželí a promícháme. Necháme pár minut povařit a podáváme teplé například k masům.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Zuzana Miličková

    zavřít okno