Ingredience: | |
hlíva ústřičná | 250 g |
máslo | 1 lžíce |
olej | 2 lžíce |
cibule | 1 ks |
hladká mouka | 2 lžíce |
paprika | 1 lžíce |
masox | 1 kostka |
česnek | 2 stroužky |
mletý pepř | špetka |
drcený kmín | špetka |
majoránka | 1 lžička |
petrželka | hrstka |
sůl | špetka |
Pokud milujete hlívu ústřičnou a nebo i dršťkovou polévku, můžete si uvařit takovou menší náhradu, která je však opravdu famózní.
Hlívu pokrájíme na kousky a zalijeme vodou tak, aby byla potopena, osolíme, okmínujeme a vaříme 25 min. Mezitím si v hrnci rozhřejeme máslo a olej, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme ji, přidáme mouku, papriku a společně smažíme. Pak zalijeme asi litrem vody, přidáme masox, pepř, přivedeme k varu a prošleháme, aby polévka byla hladká. Doplníme hlívou i s vývarem, přidáme majoránku a česnek, krátce ještě provaříme. Polévku dochutíme, ozdobíme petrželkou a podáváme. Věřím, že Vám bude chutnat. P.S.: recept není můj! Je tady od paní Kateřiny O. z MMB
Podrobné info: