Pažitka
Název:

Falešná dršťková


Falešná dršťková


Ingredience:
Ingredience:
sádlo (olej)3 lžíce
česnek3 stroužky
hladká mouka (špaldová)2 lžíce
majoránka, tymián1 lžička
hlíva ústřičná400 g
mletá paprika1 lžíce
sůl dle chuti
pepř mletý dle chuti
vepřový vývar1 l
chilli paprička dle chuti
Postup přípravy:

Úžasná, levná a rychlá verze, která je od originálu téměř k nerozeznání. Hlíva v tomto případě skvěle nahradí maso.

V kastrolu rozehřejeme sádlo a na mírném plameni na něm osmahneme cibuli. Vložíme hlívu a tymián a za občasného míchání opékáme dalších 10 minut. 

Přidáme mletou papriku a chilli papričku, promícháme a ještě minutu opékáme. Zalijeme vývarem a vaříme asi 15 minut. Mezitím ze sádla a mouky upražíme světlou jíšku a necháme ji trochu vychladnout. Jíšku postupně vmícháme do polévky a necháme pár minut povařit. 

Osolíme, opepříme a můžeme podávat.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Kačka Tichá

    zavřít okno