

| Ingredience: | |
| bílé tofu | 1 ks |
| malá cibulka | 1 ks |
| kurkuma | 1/2 lžičky |
| černá sůl Kala Namak | 1 lžička |
| plnotučná hořčice | 1 lžička |
| sojová majonéza | 100 ml |
| pepř | dle chuti |
Dokonalá veganská "vajíčková" pomazánka, kterou prostě musíte zkusit, protože jinak mi neuvěříte, že tato kombinace chutí může chutnat po vajíčkách i přesto, že vejce neviděla ani z rychlíku. Taky se mi tomu nechtělo věřit, protože pravá vajíčková pomazánka patřila k mým nejoblíbenějším svačinkám a nepředpokládala jsem, že bych ji dokázala připravit z čistě rostlinných surovin tak dobrou. A navíc její příprava vám nezabere víc jak 5 minut!
Bílé tofu dejte do misky a rozmačkejte vidličkou nebo nastrouhejte. Mně osobně přijde lepší tofu rozmačkat, pak je konzistence opravdu velice podobná klasické vajíčkové pomazánce. K tofu přidejte na jemno nakrájenou cibulku, kurkumu, černou sůl, hořčici, pepř a majonézu. Promíchejte a nechte chvíli uležet. Případně dochuťte podle vlastních chutí.
Ideální kombinace této pomazánky je s čerstvým pečivem nebo naopak se suchou topinkou. Bezlepkáři volí vhodnou bezlepkovou přílohu.
Dobrou chuť!
Podrobné info: