

| Ingredience: | |
| vepřové krkovice | 4 plátky |
| větší cibule | 4 ks |
| sýr niva | 200 g |
| sýr gouda | 200 g |
| mletá paprika | 1 lžička |
| sádlo | 1 lžíce |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| Příloha: | |
| brambory | dle potřeby |
| petrželka | dle chuti |
| máslo | kousek |
Nelekněte se, že plech plný masa a cibulky nepodléváme. Cibulka pustí šťávu, proto zůstaňte klidní a nedivočte s vodou. Pokud byste měli i tak lepší pocit, můžete podlít třeba troškou smetany.
Plátky masa zlehka naklepeme, malinko osolíme ( niva i gouda jsou slané ), opepříme. Pekáček zlehka vymažeme sádlem, vložíme krkovici, kterou pokladme cibulé nakrájenou na půlkolečka. Na každý plátek dáme jednu cibuli. Zasypeme nahrubo nastrouhanými sýry a zlehka poprášíme mletou sladkou paprikou. Bez přikrytí pečeme v troubě na 180 st cca 40 minut. Cibule puští šťavičku, ale vzhledem k tomu, že nic nepodléváme, není jí mnoho.
Proto jako příloha jsou vhodné brambory v jakékoliv úpravě. My měli šťouchačky. Maso je krásně šťavnaté a křehké.
Recept mám od kamarádky Janičky Bouškové, jen jsem si ho mírně upravila.