Ingredience: | |
chorizo nebo suchá pikantní klobáska | 1 ks |
rajčata | 1 plechovka |
fenykl | 1 střední bulva |
sýr feta | 200 g |
těstoviny | dle potřeby |
Jednoduchý a rychlý recept. Čtyři ingredience, všechny ze středomoří a v jednom talíři se spojí Řecko, Španělsko a Itálie v dokonalé harmonii.
Chorizo nakrájíme na tenká kolečka. Na tenké plátky nakrájíme i přepůlenou fenyklovou bulvu. Nejdříve orestujeme klobásku, přidáme fenykl a nakonec zalijeme plechovkou loupaných a krájených rajčat. Vaříme jenom chvíli, než se zredukuje šťáva z rajčat.
Uvařenou omáčku smícháme s těstovinami a na talíři posypeme nadrobeným sýrem feta. Jídlo už není třeba solit ani nijak kořenit.