Pažitka
Název:

Farfalle s rajčaty a ricottou


Farfalle s rajčaty a ricottou


Ingredience:
Ingredience:
krátké těstoviny (penne, farfalle...)250 g
ricotta200 g
rajčata v plechovce300 g
česnek (oloupaný a rozmáčknutý)1 stroužek
sůl dle chuti
pepř dle chuti
extra panenský olivový olej dle potřeby
nastrouhaný parmazán dle potřeby
Postup přípravy:

Dneska jsem si pro vás připravila jednoduchý recept s ricottou a rajčaty. Těstoviny farfalle jsou moje oblíbené, ale vy můžete klidně použít jakékoliv jiné krátké těstoviny, jako jsou třeba penne, tortiglioni, mezze maniche, fusilli, eliche aj.

Na rozehřátém olivovým oleji osmahneme česnek, který následně z pánve vyndáme (stačí, aby nám krásně provoněl jídlo). Přidáme rajčata, ochutíme solí a pepřem a necháme omáčku pomalu bublat na mírném plameni. Mezitím dáme vařit vodu na těstoviny, osolíme ji.

Ve vroucí vodě uvaříme těstoviny, scedíme je a smícháme v pánvi s omáčkou společně s ricottou. Podáváme posypané nastrouhaným sýrem.

TIP: Do rajčatové omáčky můžete přidat i pár lístků bazalky.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Zuzana Miličková

    zavřít okno