

| Ingredience: | |
| České Ghíčko | dle potřeby |
| vařené fazole adzuki | 150 - 200 g |
| bílá cibule | 1 ks |
| rajčata | 6 ks |
| rajčatová šťáva | 150 ml |
| očištěná, vydlabaná cuketa | 1/2 ks |
| bazalka | dle chuti |
| tymián | dle chuti |
| česnek | dle chuti |
| jablko | 1 ks |
| pórek | na ozdobení |
Když vařím fazole, vždy si jich uvařím víc. Tentokrát jsem z nich připravila polévku a zeleninovou směs. Musím podotknout, že už tu strašily milé fazolky dost dlouho a bylo načase si je opět dopřát.
Fazole si namočíme přes noc, druhý den vylijeme vodu, ve které jsme fazole máčeli, vložíme fazole do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu a fazole scedíme, opětovně vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme řasu kombu, já vařila v tlakovém hrnci přibližně 20 minut.
Uvařené scezené fazole dáme stranou, vývar z fazolí je škoda vylít, vývar jsem použila na přípravu polévky.
A jdeme připravit směs. Na Ghí orestujeme pokrájenou cibulku, přidáme očištěnou, na menší kousky nakrájenou cuketu, nakrájená rajčata, které jsem spařila a oloupala, prohřejeme, přidáme rajčatovou šťávu a dusíme. Když je zelenina měkká dochutíme. Přidáme nastrouhané jablíčko a koření, já zvolila bazalku, tymián a česnek. Jelikož jsem připravovala i pro syna, zeleninu jsem udělala měkčí a dala méně česneku, nakonec jsem přidala vařené fazole adzuki a vše společně krátce prohřála a při servírování ozdobila pórkem.
Podrobné info: