

| Ingredience: | |
| fazole Černé oko | 540 g |
| vývar (měla jsem uzený) | 120 ml |
| velká cibule | 4 ks |
| olej | 2 lžíce |
| mletý pepř | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| cukr | dle chuti |
| ocet | dle chuti |
Je jedno, jaké použijete fazole. Můžou být červené nebo bílé ve slaném nálevu, já jsem tentokrát vyzkoušela "Černé oko". Ale tady jde spíš o to, že se nemusí zahušťovat žádnou moukou. Pár rozmixovaných cibuli úplně postačí.
Na 2 lžících rozehřátého oleje zpěníme 3 drobně nakrájené cibule.
Zalijeme vývarem a pod pokličkou slabým varem vaříme 10 minut.
Poté rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme scezené fazole a podle svých zvyklostí dochutíme. Promícháme a 5 minut provaříme.
Jednu cibuli nakrájíme a na 2 lžících rozehřátého oleje osmažíme do zlatavé barvy.
Fazole rozdělíme na porce a na talíři posypeme osmaženou cibulí.
Podáváme s volským okem, nebo libovolnou uzeninou, kyselou okurkou a čerstvým chlebem.
Podrobné info: