

| Ingredience: | |
| čerstvé zelené fazolové lusky | 1 balení |
| bílé fazole v nálevu | 1 plechovka |
| smetana ke šlehání 33% | 1 kelímek |
| brambory | 1 balení |
| vejce | 4 ks |
| velká cibule | 1 ks |
| malá mrkev | 1 ks |
| ocet | 5 lžic |
| sůl | dle chuti |
| cukr | 2 lžíce |
| pepř | špetka |
| slunečnicová semínka | hrst |
Fazolky, pro někoho klasika, někdo si je tak často nedělá. Tak třeba tento recept bude pro vás impulsem, že je ten správný čas, si pochutnat na fazolkách.
V hrnci rozpálíme olej a do zlatova osmahneme cibuli a nahrubo nastrouhanou mrkev. Přidáme čerstvé zelené fazolové lusky, které předtím zbavíme obou špiček a všechny fazolové lusky ještě uprostřed překrojíme, abychom je pak neměli příliš dlouhé. Takto spolu vše krátce orestujeme, přimícháme bílé fazole z plechovky, promícháme, necháme ještě chvíli restovat a pak vše podlijeme troškou vody, přidáme ocet, cukr, sůl, smetanu a dusíme doměkka. Mezi tím si dáme vařit brambory ve slupce s troškou soli. Vajíčka uvaříme natvrdo. Jakmile jsou fazolky měkké, zahustíme je hladkou moukou rozkvedlanou v trošce vlažné vody, necháme je ještě chvíli povařit a podáváme je s brambory, na půlky rozkrojenými vejci a nasucho opraženými slunečnicovými semínky.
Dobrou chuť!
Podrobné info: