Pažitka
Název:

Fazole na smetaně s bramborem a vajíčkem

vegetariánský recept


Fazole na smetaně s bramborem a vajíčkem


Ingredience:
Ingredience:
čerstvé zelené fazolové lusky1 balení
bílé fazole v nálevu1 plechovka
smetana ke šlehání 33%1 kelímek
brambory1 balení
vejce4 ks
velká cibule1 ks
malá mrkev1 ks
ocet5 lžic
sůl dle chuti
cukr2 lžíce
pepř špetka
slunečnicová semínka hrst
Postup přípravy:

Fazolky, pro někoho klasika, někdo si je tak často nedělá. Tak třeba tento recept bude pro vás impulsem, že je ten správný čas, si pochutnat na fazolkách. 

V hrnci rozpálíme olej a do zlatova osmahneme cibuli a nahrubo nastrouhanou mrkev. Přidáme čerstvé zelené fazolové lusky, které předtím zbavíme obou špiček a všechny fazolové lusky ještě uprostřed překrojíme, abychom je pak neměli příliš dlouhé. Takto spolu vše krátce orestujeme, přimícháme bílé fazole z plechovky, promícháme, necháme ještě chvíli restovat a pak vše podlijeme troškou vody, přidáme ocet, cukr, sůl, smetanu a dusíme doměkka. Mezi tím si dáme vařit brambory ve slupce s troškou soli. Vajíčka uvaříme natvrdo. Jakmile jsou fazolky měkké, zahustíme je hladkou moukou rozkvedlanou v trošce vlažné vody, necháme je ještě chvíli povařit a podáváme je s brambory, na půlky rozkrojenými vejci a nasucho opraženými slunečnicovými semínky.

Dobrou chuť! 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Šárka Ledová

    zavřít okno