

| Ingredience: | |
| mungo fazolky v suchém stavu | 1/2 hrnku |
| cuketa | 200 g |
| cibule | 1 ks |
| mrkev | 1 ks |
| brambora | 1 ks |
| česnek | 2 stroužky |
| saturejka | hrstka |
| tymián | hrstka |
| umeoce | 1 lžíce |
| zakysaná smetana | 2 lžíce |
| voda nebo vývar | 1,5 l |
| České Ghíčko nebo máslo | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
Dnes jsem se pustila do zpracovávání lednicových zbytků a to je, jak známo, nejlepší vaření (smích). A to se i potvrdilo, polévka je skvělá a i dcera snědla plný talíř.
Den předem si namočíme mungo fazolky do studené vody. Na másle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Poté k ní přihodíme nakrájenou mrkev, česnek, bramboru a cuketu. Společně restujeme, než začne zelenina chytat barvu. V té chvíli přidáme scezené fazolky, přilijeme vodu a přisypeme čerstvé bylinky. Vaříme do změknutí fazolí, solíme až na závěr! Po vypnutí polévky, dochutíme solí, pepřem, umeoctem a zakysanou smetanou. Vše společně rozmixujeme a podáváme.
Podrobné info: