Pažitka
Název:

Fazolkovo-cuketová polévka


Fazolkovo-cuketová polévka


Ingredience:
Ingredience:
mungo fazolky v suchém stavu1/2 hrnku
cuketa200 g
cibule1 ks
mrkev1 ks
brambora1 ks
česnek2 stroužky
saturejka hrstka
tymián hrstka
umeoce1 lžíce
zakysaná smetana2 lžíce
voda nebo vývar1,5 l
České Ghíčko nebo máslo dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Dnes jsem se pustila do zpracovávání lednicových zbytků a to je, jak známo, nejlepší vaření (smích). A to se i potvrdilo, polévka je skvělá a i dcera snědla plný talíř.

Den předem si namočíme mungo fazolky do studené vody. Na másle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Poté k ní přihodíme nakrájenou mrkev, česnek, bramboru a cuketu. Společně restujeme, než začne zelenina chytat barvu. V té chvíli přidáme scezené fazolky, přilijeme vodu a přisypeme čerstvé bylinky. Vaříme do změknutí fazolí, solíme až na závěr! Po vypnutí polévky, dochutíme solí, pepřem, umeoctem a zakysanou smetanou. Vše společně rozmixujeme a podáváme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno