Pažitka
Název:

Fazolky na kyselo


Fazolky na kyselo


Ingredience:
Ingredience:
fazolky600 g
máslo (3 plné lžíce)60 g
hladká mouka (4 zarovnané lžíce)30 g
vývar (použila jsem kuřecí)700 ml
smetana ke šlehání250 ml
pepř dle chuti
sůl dle chuti
octa2 lžíce
brambory uvařené na loupačku dle potřeby
vajíčka uvařená na hniličku nebo na měkko4 ks
Postup přípravy:

Dneska jsme si k obědu dali letní chalupářskou klasiku. Fazolky na smetaně na kyselo. Jak na chalupě nemám žádné speciální koření ani ochucovadla, vařím tady úplně jednoduchá jídla. Navíc mám spoustu zeleniny ze zahrádky, domácí vajíčka od sousedů, co si víc přát.

V hluboké pánvi nechte rozpustit máslo a přidejte mouku. Umíchejte světlou jíšku, kterou zalijte po částech vývarem a metličkou rychle rozmíchávejte, ať se neudělají žmolky. 

Za občasného promíchání nechte 20 minut vařit na mírném ohni a mezitím si připravte brambory a fazolky. Brambory dejte vařit ve slupce. Po uvaření oloupejte. Fazolkám odkrojte stopku a podle chuti a velikosti je buď nechte vcelku, nebo je pokrájejte na kousky. Dejte vařit do osolené vody do měkka, po uvaření slijte. Uvařte vajíčka. 

Do omáčky vlijte smetanu, promíchejte, ochutnejte a osolte a opepřete. Přidejte ocet, promíchejte a opět ochutnejte. Přidejte fazolky a ještě krátce společně prohřejte. 

Podávejte s bramborem a vajíčkem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno