

| Ingredience: | |
| fazolové lusky | dle potřeby |
| máslo | kousek |
| olej | trochu |
| cibule | 1 ks |
| hladká mouka | 2 lžíce |
| mléko | dle potřeby |
| bilý pepř | špetka |
| sůl | špetka |
| ocet | trochu |
| cukr | dle chuti |
| smetana (30%) | 1 kelímek |
| kopr | dle chuti |
K omáčce si můžete dát jako přílohu například brambory, maso a vajíčko....
Fazolové lusky zbavíme tvrdých konců, opláchneme a překrájíme. Povaříme v osolené vodě na skus. Zchladíme ledovou vodou a necháme na sítku okapat. Na másle a trošce olejem necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme 2 lžíce hladké mouky a vymícháme světlou jíšku. Tu zalijeme mlékem a pomalu necháme probublávat. Ochutíme bílým pepřem, solí, trochou octa, cukrem. Zjemníme 30% smetanou, přidáme fazolové lusky a doladíme chutě. Já ještě přidávám pro vůni trochu nasekaného kopru.
Podrobné info: