Pažitka
Název:

Fazolky se smetanou, olivami, sušenými rajčátky a "Štíhlými nudlemi"

vaříme se šmakounem


Fazolky se smetanou, olivami, sušenými rajčátky a "Štíhlými nudlemi"


Ingredience:
Ingredience:
zelené fazolky povařené v osolené vodě200 g
štíhlé nudle Šmakoun1 balení
naložené sušené rajčata2 lžíce
černé olivy nakrájené1 lžíce
smetana na vaření200 ml
sušený česnek2 lžičky
čerstvě mletý pepř špetka
sůl špetka
sušená / čerstvá bazalka špetka
olivový olej2-3 lžíce
strouhaný sýr dle chuti hrst
Postup přípravy:

Je tu další zdravější recept, který ocení každá hospodyňka při redukci váhy. Nejen, že uděláte něco pro sebe, ale ještě to výborně chutná.

Fazolky opečeme na oleji, přidáme Štíhlé nudle a lehce oresujeme, dokud nezezlátnou. Přidáme sušená rajčátka, smetanu, sušený česnek, špetku bazalky, sůl a pepř. Krátce povaříme, až se smetana z větší části vstřebá, a odstavíme. Nakonec přidáme olivy. Ihned podáváme - kdo má rád sýr, může jím směs na talíři posypat.

Olivy mají poměrně výraznou chuť, proto pokud je nemusíte, můžete je ve směsi zcela vynechat.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Daniela Svobodová

    zavřít okno