Pažitka
Název:

Fazolová polévka se sušenými houbami

vegetariánský recept


Fazolová polévka se sušenými houbami


Ingredience:
Ingredience:
bílé fazole250 g
sušené houby namočené1 hrnek
mrkev1 ks
cibule1 ks
máslo1 lžíce
hladká mouka2 lžíce
mletá paprika1 lžička
majoránka1 lžička
bobkový list1-2 ks
nové koření2-3 kuličky
sůl1 špetka
pepř1 špetka
zakysaná smetana250 g
Postup přípravy:

Pokud jste si nasušili houbovou úrodu z lesa, můžete tuto polévku vařit, vždy, kdy se vám zamane. Tato polévka může i posloužit, jako hlavní chod s čerstvým chlebem.

Postup je snadný.
Fazole propláchneme a přes noc namočíme, druhý den přilijeme vodu, přidáme sůl, bobkové listy, nové koření a uvaříme doměkka.
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme papriku a mouku a uděláme jíšku.
Zalijeme vývarem z fazolí, přidáme mrkev a houby a povaříme. Pak přidáme fazole i s vodu, ve které se vařili, pepř a majoránku.
Smetanu promícháme s trochou horké polévky a vlijeme do hrnce s polévkou, promícháme a prohřejeme.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Romana Važanská

    zavřít okno