

| Ingredience: | |
| České Ghíčko | dle potřeby |
| fazole adzuki | 130 g |
| střední mrkev | 2 ks |
| řapíkatý celer | 50 g |
| menší petržel | 1 ks |
| česnek | dle chuti |
| tymián | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| voda | dle potřeby |
| řasa Kombu | velikost poštovní známky |
Fazole mám moc ráda a dlouho jsem si je nedopřála. Fazolová akce vždy ztroskotala v začátku, myslím na ně už 14 dní a pokaždé je večer zapomenu namočit, tentokrát už ne a my jsme si mohli pochutnat na fazolové polévce.
Fazole si namočíme přes noc, druhý den vylijeme vodu, ve které jsme fazole máčeli, vložíme fazole do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu a fazole scedíme, opětovně vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme řasu kombu, já vařila v tlakovém hrnci přibližně 20 minut.
Na Ghí si orestujeme pokrájenou zeleninu, mrkev, celer, petržel, zalijeme vývarem z fazolí a vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, přidáme uvařené fazole a dochutíme česnekem, tymiánem a osolíme. Já jsem polévku rozmixovala do hladka.