

| Ingredience: | |
| fazole adzuki | 100 g |
| vejce | 2 ks |
| Lučina | 1 kostka |
| cibule | 1 ks |
| tahini | 1 lžička |
| petrželka | 1 lžička |
| olivový olej | 4 lžíce |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| citronová šťáva | dle chuti |
| jarní cibulka | k servírování |
Fazole jsou moje osobní výzva, nikdy jsem jim moc nepřišla na chuť. Ale taky jsem nikdy netušila, kolik druhů, barev a tvarů fazolí existuje. Takže pro začátek jsem si moc pochutnala na pomazánce. Snad si pochutnáte i vy.
Fazole namočíme přes noc do vody, aby změkly. Druhý den je slijeme a v nové, osolené vodě uvaříme doměkka. Necháme zchladnout a umixujeme s olivovým olejem dohladka. Vajíčka nastrouháme, cibuli nakrájíme najemno, přidáme tahini, kostku lučiny, petrželku a podle chuti sůl, pepř a citronovou šťávu. Necháme vychladit v lednici a podáváme s jarní cibulkou.
Podrobné info: