Pažitka
Název:

Fazolová pomazánka s tahini


Fazolová pomazánka s tahini


Ingredience:
Ingredience:
fazole adzuki100 g
vejce2 ks
Lučina1 kostka
cibule1 ks
tahini1 lžička
petrželka1 lžička
olivový olej4 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
citronová šťáva dle chuti
jarní cibulka k servírování
Postup přípravy:

Fazole jsou moje osobní výzva, nikdy jsem jim moc nepřišla na chuť. Ale taky jsem nikdy netušila, kolik druhů, barev a tvarů fazolí existuje. Takže pro začátek jsem si moc pochutnala na pomazánce. Snad si pochutnáte i vy.

Fazole namočíme přes noc do vody, aby změkly. Druhý den je slijeme a v nové, osolené vodě uvaříme doměkka. Necháme zchladnout a umixujeme s olivovým olejem dohladka. Vajíčka nastrouháme, cibuli nakrájíme najemno, přidáme tahini, kostku lučiny, petrželku a podle chuti sůl, pepř a citronovou šťávu. Necháme vychladit v lednici a podáváme s jarní cibulkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno